top of page

Der blæser nye vinde på Hanstholm Havn: Medvind byder på spændende madoplevelser

Thys nye spisested, Medvind, byder fra den 13. maj indenfor til god stemning, naboskab og lækker mad. Menuen vil stå på hele grillede eller pandestegte fisk serveret med varme og kolde deleretter samt anretninger fra det plantebaserede køkken – alt sammen med udgangspunkt i, hvad sæsonen byder på.


Hos Medvind serveres der mad, man kan mødes om. Stegte og grillede fisk direkte fra fiskeauktionen i Hanstholm serveret med små deleretter, kombineret med veganske og vegetariske overraskelser.

Køkkenchef Emilie Qvist og restaurantchef Emma Milner tror på, at vi som forbrugere skal leve af jorden på klodens præmisser, og ikke omvendt. Medvinds menu vil derfor ofte skifte for at arbejde bedst muligt med tilgængelige råvarer fra hav og mark. Medvind køber, hvad Hanstholm Fiskeauktion har på morgenens auktion – og sammensætter derudfra retter med lokale produkter fra Thys bedste producenter. Man ved derfor aldrig, hvad man skal spise på Medvind, men man kan altid stole på, at køkkenet overrasker med spændende retter:

- Vi har efterhånden fået skabt en madkultur, hvor forbrugeren kommer meget langt væk fra deres mad. I Hanstholm har vi mulighed for at komme helt tæt på og genetablere forbindelsen til den mad, vi spiser, siger køkkenchef Emilie Qvist der med sin erfaring fra ’Blue Hill at Stone Barns’ i New York, samt ’Relæ’ og ’Amass’ i København vil introducere en moderne vinkel på den danske fisk, vi kender så godt – og samtidig føre traditionerne og det gode håndværk videre:


- Vi er her ikke for at lave om, men for at bidrage til-, fejre og sætte fokus på det, der allerede findes på havnen. Produktionen af råvarer sker typisk langt væk fra forbrugeren, og derfor inviterer vi vores gæster tættere på, når man fra restaurantens bedste pladser kan følge dagens gang på havnen, mens man nyder et færdigt eksempel på, hvad den friske fisk kan, siger restaurantchef Emma Milner.

Alle med lyst til god mad, lidt til ganen og vind i ryggen er velkomne hos Medvind, uanset om det er i arbejdstøj, vandrestøvler eller jakkesæt. Udover lækker mad vil der også være drikkevarer for enhver smag. På søndage i højsæsonen vil Medvind byde på særlige madoplevelser tilberedt ud fra kokkens fantasi og dagens fangst; det kan være jomfruhummere på grill med citron, brød og kølig hvidvin på en sommerdag eller hummerbisque og en udvalgt øl fra Thisted Bryghus på en blæsende eftermiddag.


Medvind har åbent for frokost- og aftenservering fra den 13. maj og hele sommeren samt i efterårsferien.


Borde kan snart reserveres på www.medvindhanstholm.dk.

For yderligere information kontakt venligst:

Emma Milner, restaurantchef: emma@medvindhanstholm.dk / 22 79 77 08
bottom of page