top of page

TAK FOR NU! 

“Jeg er sulten efter mere”

 

Restaurant Medvind lukker, da ejer Emilie Qvist Kjærgaard har appetit på nye udfordringer

 

Midt på Hanstholms rå industrihavn har der i to sæsoner blæst nye gastronomiske vinde  med frisk fisk på grillen, nyhøstede grøntsager fra lokale avlere og søndagsfrokoster med sommer-rytmer. Men det kapitel er nu slut for Emilie Qvist Kjærgaard. 

 

“Medvind var en vanvittig mulighed, som åbnede sig, da corona satte en stopper for min læreplads i New York og mine andre drømme. Jeg havde ikke troet, at jeg skulle åbne en restaurant som endnu ikke udlært kok. Men et impulsivt besøg i Hanstholm satte gang i en ny drøm for mig. En drøm, hvor jeg kunne lære, hvordan man åbner og driver en restaurant med så lokalt fokus på råvarer som overhovedet muligt. Det har vi vist, at vi kan, og min drøm er fuldført, siger Emilie Qvist Kjærgaard, der stadig er fuld af taknemmelighed over den modtagelse, hun fik af havnen, fiskerne og byen, da den nye fiskerestaurant åbnede i maj 2021.

 

Restauranten blev navngivet Medvind netop på grund af den varme modtagelse. Ved åbningsreceptionen læste Emilie Qvist Kjærgaard op fra en notesbog, hun var begyndt at skrive i efter sit første besøg på det, der dengang var en grillbar midt på havnen. 

 

“På første side stod der: Jeg vil lære noget.”

 

"At starte Medvind har lært mig uvurderligt meget, og det har givet mig mod på meget mere i fremtiden. Nu skal jeg opsøge endnu mere viden og lærdom, primært i udlandet, før jeg igen vil starte noget op”, siger Emilie Qvist Kjærgaard, der lige nu færdiggør sin kokkeuddannelse på Hotel- og Restaurantskolen i København.


 

“Medvind var det perfekte sted på det perfekte tidspunkt, og jeg tror fortsat på, at der er brug for steder som Medvind, hvor marken, havet og naturen sætter menuen. Vi har vist, at det er socialt - og økonomisk bæredygtigt at have store gastronomiske ambitioner i Hanstholm, og at netværket på og omkring havnen giver uudtømmelige muligheder. Så jeg håber, at andre vil tage over efter os.”

 

”Emilie har med Medvind skabt en fantastisk platform for ikke alene unikke restaurantoplevelser, men også læring om fiskeriet, havnen og hele Thy. Det har skabt rigtig meget omtale og en unik branding af fisk som fødevare og Hanstholm Havns status på markedet for konsumfisk,” fortæller havnechef Søren Zohnesen og fortsætter:

 

”Vi vil prøve og se på hvordan vi kan videreføre samme værdifulde fokus på fisk og lokale råvarer, som Medvind har kickstartet – og gerne udbrede kendskabet til den lokale fiskeindustri igennem sparring, samarbejde og udvikling.”

 

Nu skal der først og fremmest takkes af til vennerne på havnen, og så går turen videre til udlandet for Emilie og kæresten Simon. 

 

For yderligere kontakt 

Emilie Qvist Kjærgaard

mobil: 50452075

 

 

På Medvind vil vi gerne invitere indenfor til en ægte

oplevelse af Hanstholm havn.

Side om side med kutterne i havnebassinet, med det bedste fra morgenens fiskeauktion, friskhøstede grøntsager fra vores landkvinder og lokal øl i glasset, vil vi ære den respekt for området som det fortjener. 

Menuen skifter dagligt, og inspireres altid af hvad vores producenter har på marken, og hvad bådene tager med ind. 

 

 

bølge-02.png

Åbningstider 2022

d. 14. oktober - 21. oktober 

Hver dag kl. 17.30 - 22.00

 

Vi lukker ned for vinteren efter d. 21/10 

Følg med på Facebook og Instagram for opdateringer om sæsonen 2023. 

Vi anbefaler at booke i forvejen,

så I ikke går forgæves!

medvind5.png
medvind1.png
medvind2.png

Vores hverdag på Medvind

bottom of page